Україна та Нідерланди розпочали консультації щодо угоди про безпекові гарантії

Читать на русском
У неділю, 28 жовтня, Україна та Нідерланди розпочали консультації щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії.
Андрій Єрмак

Україна та Нідерланди, на полях третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, розпочали консультації щодо укладення угоди про безпекові гарантії.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

«За дорученням президента України Володимира Зеленського на полях третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії відповідно до Спільної декларації про підтримку України», – йдеться в повідомленні.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Єрмак зауважує, що двосторонні консультації з Нідерландами стосувалися співпраці у військовій сфері, питання економічної відбудови України, спільних зусиль щодо притягнення російського агресора до відповідальності, а також санкційного тиску та використання конфіскованих активів.

«Узгодили план подальших дій на найближчу перспективу щодо підготовки до укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії», – додав він.

Відтак Нідерланди стали шостою державою після США, Великої Британії, Канади, Японії, Франції та першою з країн, що не входять до G7, із якою Україна почала відповідні двосторонні переговори.

Нагадаємо, 19 жовтня Україна провела перший раунд переговорів із Францією щодо укладання двосторонньої угоди про гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації G7.

Раніше президент Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: