Нардеп Лабазюк вийшов з-під варти, за нього внесли заставу

Читать на русском
Нардепа підозрюють у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.
facebook.com/SergiyLabazyuk

За народного депутата від групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка внесли 40,26 млн грн застави, через що він вийшов зі слідчого ізолятора під обовʼязки.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

На виконання рішення суду на нардепа поклали низку обовʼязків, зокрема: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва та Хмельницької області; здати закордонні паспорти та не спілкуватися зі свідками у справі.

Як відомо, нардепа підозрюють у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За версією слідства, Лабазюк, як власник приватної компанії «Ю Ар Ді Українські дороги», у змові з директором цієї компанії Денисом Назімовим запропонував надати віцепрем'єр-міністру Кубракову та голові Держагентства відновлення Найєму неправомірну вигоду у розмірі 3-5% від суми коштів, виділених з державного бюджету на підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Нагадаємо, сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд узяв під варту народного депутата Лабазюка.

Раніше ВАКС узяв під варту спільника нардепа Лабазюка-директора компанії «Ю Ар Ді Українські дороги» Дениса Назімова.

Також нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Лабазюку та Назімову про підозру у спробі підкупу посадовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: