Спроба підкупу Кубракова: підозрюваного забудовника заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про арешт власника приватного підприємства, яке займається будівництво.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту забудовника Сергія Копистиру (власник KSM-GROUP), якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Таке рішення 24 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Сергія Копистирі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, тобто до 19 січня 2024 року включно», – оголосив суддя.

Одночасно йому визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 100 млн грн.

За словами прокурора САП Олени Дроботової, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директоркою державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон в інтересах власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода мала становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудований на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто, орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості мав складати від 4200 до 4900 квадратних метри.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договорів від 9 грудня 2022 року, укладених між ДП «Укркомунобслуговування» (входить у сферу управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистира через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив майнові права на 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148 загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну з 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м. 21 листопада Копистирі та Сушон повідомили про підозру.

За даними НАБУ і САП, Копистира фактично контролює KSM-GROUP через двох двоюрідних сестер Ольгу та Тетяну Черненко. Вони є власниками 97,74% статутного капіталу ТОВ «КСМ-Груп». Також підозрюваному належать ТОВ «Холд груп», ПП «Бельведер - 0», ТОВ «Гідроінжбуд» та інші компанії через родичів або третіх осіб.

Нагадаємо, ВАКС заарештував нардепа Андрія Одарченка, якого підозрюють у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення Мустафи Найєма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: