НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному нардепу «Слуги народу»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили чинного члена парламенту від пропрезидентської фракції.
фото: Facebook

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату у підкупі голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Наєма.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про нардепа від «Слуги народу» Андрія Одарченка.

«За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України», – інформує САП.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

Як повідомили в НАБУ, член комітету з питань антикорупційної політики, нардеп Одарченко пропонував голові Держагентства відновлення неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів. В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об'єкта інфраструктури.

«Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати», – зазначає НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Анатолію Гуньку. Пізніше вони також вручили підозру нардепові Роберту Горвату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: