ВАКС заарештував спільника нардепа Лабазюка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про арешт фігуранта справи про спробу підкупу.
фото: Хмельницька ОДА

Вищий антикорупційний суд узяв під варту директора приватної компанії «Ю Ар Ді Українські дороги» Дениса Назімова, якого НАБУ і САП підозрюють разом із народним депутатом групи «За майбутнє» Сергієм Лабазюком у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Таке рішення 24 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах.

За їхніми словами, НАБУ і САП просили заарештувати підозрюваного Назімова з альтернативою 100 млн грн застави. Суддя клопотання задовольнив частково і відправив його під варту з альтернативою 12 млн грн застави.

Журналіст «Слово і діло» подавав клопотання про трансляцію судового засідання, проте суддя відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Раніше ВАКС узяв під варту нардепа «Слуги народу» Андрія Одарченка, якого теж підозрюють у спробі підкупу голову Держагентства відновлення Мустафи Найєма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: