Антикорупційний суд заарештував нардепа Лабазюка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про арешт члена українського парламенту у справі про підкуп.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Таке рішення 28 листопада ухвалив ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

НАБУ і САП просили заарештувати нардепа Лабазюка з альтернативою 100 млн грн застави. Сторона захисту заперечували проти задоволення клопотання.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Сергія Лабазюка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 січня 2024 року включно. Взяти підозрюваного Лабазюка під варту в залі суду», – оголосив рішення суддя.

Одночасно з цим суд визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 40,2 млн грн.

За версією слідства, Лазазюк, як власник приватної компанії «Ю Ар Ді Українські дороги», у змові з директором цієї компанії Денисом Назімовим запропонував надати віцепрем'єр-міністру Кубракову та голові Держагентства відновлення Найєму неправомірну вигоду у розмірі 3-5% від суми коштів, виділених з державного бюджету на підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Раніше ВАКС узяв під варту спільника нардепа Лабазюка-директора компанії «Ю Ар Ді Українські дороги» Дениса Назімова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Лабазюку та Назімову про підозру у спробі підкупу посадовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: