У Міноборони Ізраїлю заявили, що ЦАХАЛ контролює північну частину Сектору Газа

Читать на русском
Як повідомили у відомстві, зараз відбувається другий етап війни з бойовиками ХАМАС. На першому Ізраїль завдав потужного удару по терористам, а на другому - вже два тижні діє у Секторі Газа.
фото: RFI

Армія оборони Ізраїлю взяла під контроль північну частину Сектору Газа, включаючи місто Газа. При цьому, наземна операція продовжиться.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на заяву міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта.

«Ви бачили наших військових, які сиділи в парламенті Гази. Це дуже важливо. Я можу сказати, що на півночі Сектору Газа ХАМАС втратив контроль над ситуацією. Фактично ми контролюємо всю територію над і під землею в північній частині Сектору Газа, і особливо в місті Газа», - зазначив міністр.

Згідно з його словами, зараз відбувається другий етап війни з бойовиками ХАМАС. На першому Ізраїль завдав потужного удару по терористам, а на другому - вже два тижні діє у Секторі Газа, ЦАХАЛ прорвав оборонні лінії та барикади з півночі та півдня.

«Ізраїльська армія продовжуватиме наступати як сьогодні, так і в наступні дні, щоб виконати завдання відповідно до вказівок військового кабінету», - додав Галлант.

Нагадаємо, 12 листопада Біньямін Нетаньягу заявив, що війська Ізраїлю завершили оточення міста Газа та вбили тисячі бойовиків ХАМАС. Він також відкинув можливість передачі контролю над анклавом Палестинській автономії.

Учора у Міноборони Ізраїлю заявили, що бойовики ХАМАС втратили контроль над Газою.

Згодом в армії Ізраїлю повідомили про захоплення кількох адміністративних будівель ХАМАС у Газі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: