Ізраїль збереже контроль над Сектором Гази після завершення бойових дій – Нетаньягу

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю не буде йти із Сектору Гази після встановлення повного контролю над анклавом. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.
Фото: Getty Images

Армія оборони Ізраїлю не йтиме із Сектору Гази після встановлення повного контролю над анклавом.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час зустрічі з мерами прикордонних міст, повідомляє The Times of Israel.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: як у світі зросла кількість антисемітських інцидентівСплеск антисемітизму стався у світі після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. На інфографіці – статистика злочинів.

«Сили ЦАХАЛу збережуть контроль над Сектором, ми не віддамо його міжнародним силам», - заявив Нетаньягу.

Журналісти зазначають, що офіційні особи США запропонували направити до Гази міжнародні сили, до складу яких, можливо, увійдуть війська сусідніх арабських країн. Після цього владу мають намір передати новій Палестинській адміністрації.

Декількома днями раніше Нетаньягу заявляв у коментарі ABC News, що Ізраїль нестиме «загальну відповідальність за безпеку» у Секторі Гази «на невизначений період» після ліквідації ХАМАС.

«Однак у своїх коментарях мерам південних регіонів Нетаньягу, схоже, категорично відкидає цю ідею», - наголосили ЗМІ.

Прем'єр Ізраїлю також пообіцяв представниками місцевої влади, що уряд надасть прикордонним містам економічну допомогу, щоб компенсувати збитки, завдані під час нападу ХАМАС 7 жовтня.

Нагадаємо, напередодні Армія оборони Ізраїлю заявила, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, а тисячі мешканців переїхали на південь.

Також повідомлялося, що із Сектору Гази вдалося евакуювати вже понад 200 українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: