Блінкен дорікнув Ізраїлю за велику кількість загиблих палестинців

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен дорікнув Ізраїлю за наслідки ударів по Сектору Газа, від яких загинула велика кількість палестинців.
Фото: Jonathan Ernst/AFP

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував військову кампанію Ізраїлю в Газі, вказавши на велику кількість жертв серед цивільних палестинців.

Про це повідомляє Bloomberg.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: як у світі зросла кількість антисемітських інцидентівСплеск антисемітизму стався у світі після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. На інфографіці – статистика злочинів.

«Було вбито занадто багато палестинців, надто багато постраждало за останні тижні. Ми прагнемо зробити все можливе, щоб запобігти заподіянню їм шкоди та збільшити допомогу, яку вони отримують», – сказав Блінкен.

Зазначається, що США намагаються чинити тиск на Ізраїль, оскільки великі жертви серед палестинського населення починають негативно позначатися на відносинах між арабськими країнами і Вашингтоном.

Слід зауважити, що попри критику військової кампанії ЦАХАЛ, Ентоні Блінкен нагадав про право Ізраїля на самооборону.

Нагадаємо, Ізраїль погодився щодня запроваджувати щоденні гуманітарні паузи під час військових операцій у північній частині Гази.

Також стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю не йтиме із Сектору Гази після встановлення повного контролю над анклавом.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, чию сторону у конфлікті між Ізраїлем та ХАМАС офіційно прийняли країни світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: