Нетаньягу заявив, що Сектор Газа після війни не буде переданий Палестинській автономії

Читать на русском
За його словами, у Секторі Газа має бути створено чільну військову оболонку Ізраїлю, щоб уникнути відродження тероризму.
Getty Images

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відкинув можливість передання контролю над Сектором Газа Палестинській автономії, заявивши, що ця організація не змогла раніше «демілітаризувати» і «дерадикалізувати» цю територію.

Про це повідомляє CNN.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: як у світі зросла кількість антисемітських інцидентівСплеск антисемітизму стався у світі після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. На інфографіці – статистика злочинів.

Згідно з його словами, першочерговим завданням Ізраїлю є знищення ХАМАС.

Нетаньяху заяив, що після того, як ця мета буде досягнута, має бути створено «чільну військову оболонку Ізраїлю», щоб уникнути відродження тероризму.

«Цивільна влада має співпрацювати в досягненні двох цілей: перша - демілітаризація Гази, друга - дерадикалізація Гази. І я маю сказати, що Палестинська адміністрація, на жаль, зазнала невдачі в обох пунктах», - підкреслив Нетаньягу.

Він також розповів про створення «реконструйованої цивільної влади», щоб уникнути потрапляння в «ту саму кролячу нору». Нетаньягу сказав, що націлений на майбутнє «миру і співпраці».

«Ми повинні дати Газі краще майбутнє, давайте не будемо повертати її до невдалого минулого. Давайте створимо там іншу реальність», - заявив прем'єр Ізраїлю.

Як відомо, питання про те, що буде з Сектором Газа після закінчення конфлікту на Близькому Сході, залишається відкритим.

Нагдаємо, війська Ізраїлю завершили оточення міста Газа. При цьому ЦАХАЛ ліквідував тисячі бойовиків ХАМАСу.

Раніше Нетаньягу заявив, що Ізраїль збереже контроль над Сектором Гази після завершення бойових дій.

Напередодні стало відомо, що ЦАХАЛ ліквідував командира роти ХАМАСу Ахмеда Сіама, який тримав у заручниках приблизно 1 тис. жителів Гази та не давав їм евакуюватись.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: