Ізраїль та Єгипет відмовили деяким українцям в евакуації з Гази – посол

Читать на русском
Деяким громадянам України Ізраїль та Єгипет відмовили в евакуації із сектору Газа, але таких були одиниці.
Getty Images

Ізраїль та Єгипет майже не змінювали списки громадян, які Україна подала на евакуацію із сектору Газа. Але окремим громадянам все ж таки відмовили у виїзді.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі Радіо Свобода.

За добу з сектора Газа евакуювали ще 160 українцівПрезидент Володимир Зеленський розповів, скільки українців вдалося вивезти із сектору Газа за ніч та всього за тиждень.

«Наші списки ізраїльтяни із єгиптянами майже не порізали. Це означає, що служба безпеки перевіряла наявність людей, які наближені до «Хамасу», таких майже не виявилося, швидше за все, оскільки наші списки на 95% не змінилися з моменту, як ми їх подали. Здебільшого – це жінки та діти. Жінки, які народилися в Україні, але тривалий час мешкають на території Сектору Газа. І це ті ж люди, яких ми евакуювали 2021 року, коли була остання евакуація, тоді вони нам обіцяли, що ніколи більше не повернуться до Гази», – сказав Корнійчук.

Однак серед тих, кому відмовили у виїзді, виявилися «громадяни України, палестинці з народження, які проживали в Газі постійно і, швидше за все, мають якесь відношення до «Хамасу».

Скільки було таких людей – посол не уточнив.

Нагадаємо, за минулу добу ще 160 громадян України та дев'ять громадян Молдови евакуювали з Гази. До цього було проведено евакуацію двох груп українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: