Військові Ізраїлю ліквідували командира ХАМАСу, який перешкоджав евакуації жителів Гази

Читать на русском
У суботу, 11 листопада, ЦАХАЛ завдав авіаудару, в результаті якого ліквідував командира роти ХАМАСу Ахмеда Сіама, який тримав у заручниках приблизно 1 тис. жителів Гази в лікарні Рантісі.
Фото: AFP

ЦАХАЛ ліквідував командира роти ХАМАСу Ахмеда Сіама, який тримав у заручниках приблизно 1 тис. жителів Гази та не давав їм евакуюватись.

Про це повідомляє пресслужба ЦАХАЛу.

Операцію проводили на підставі точних даних розвідки ЦАХАЛу та Ізраїльського космічного агенства (ISA), а також під керівництвом наземних військ.

«ЦАХАЛ і ISA вбили терориста, який тримав у заручниках приблизно 1000 жителів в лікарні Рантісі в секторі Гази», – йдеться у повідомленні.

Відомо, Сіам утримував у заручниках приблизно 1 тис. жителів Гази в лікарні Рантісі та перешкоджав їм евакуюватися на південь заради їхньої безпеки. Терорист переховувався у школі «аль-Буряк», де також ховались інші бойовики під його командуванням. Всі вони були ліквідовані.

«Ахмед Сіам ще раз демонструє, що ХАМАС використовує цивільне населення сектора Гази як живий щит для терористичних цілей», – наголосили в ЦАХАЛ.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, а тисячі мешканців переїхали на південь.

Також писали, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що військові не підуть із сектору Гази після встановлення повного контролю над анклавом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: