Нетаньягу припускає можливість угоди Ізраїлю з ХАМАС щодо обміну заручниками

Читать на русском
Ізраїль може укласти угоду з угрупуванням ХАМАС про обмін заручниками. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.
Фото: Abir Sultan / Pool Photo via AP

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу не виключає, що з угрупуванням ХАМАС буде укладена угода про обмін заручниками.

Про це він заявив в інтерв’ю NBC News.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

Він зазначив, що угода з ХАМАС можлива, але озвучувати подробиці відмовився, оскільки це «може нашкодити делікатному процесу» звільнення полонених.

«Я вважаю, чим менше публічних розмов про це, тим більші шанси на те, що люди будуть звільнені», – підкреслив Нетаньягу.

Також політик додав, що будь-яка угода є «результатом військового тиску».

Відповідаючи на запитання, чи відомо йому, де саме утримуються заручники, Нетаньягу сказав, що ізраїльскій стороні відомо «дуже багато», але «за межі» він не виходитиме.

Видання зазначає, що мова може йти про звільнення близько 80 жінок і дітей в обмін на звільнення палестинських жінок і підлітків, яких утримує Ізраїль.

Нагадаємо, Нетаньяху заявив, що армія оборони Ізраїлю не йтиме із Сектору Газа після встановлення повного контролю над анклавом.

Також повідомлялося, що президент США Джо Байден закликав Нетаньяху погодитись на триденну паузу у бойових діях, щоб забезпечити прогрес у звільненні заручників, яких бойовики ХАМАС утримують у Секторі Газа.

Раніше Ізраїль та ХАМАС уже вели переговори про звільнення заручників, яких захопили палестинські бойовики, але діалог зірвався.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: