Ізраїль погодився на запровадження гуманітарних пауз у Секторі Гази – Білий дім

Читать на русском
Уряд Ізраїлю погодився запровадити щоденні паузи у північній частині Сектору Гази, щоб дозволити мирним жителям залишити зони бойових дій.
Фото: AFP

Уряд Ізраїлю погодився запровадити щоденні паузи у Секторі Гази, щоб дозволити мирним жителям залишити зони бойових дій.

Про це повідомив представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, його цитує Reuters.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: як у світі зросла кількість антисемітських інцидентівСплеск антисемітизму стався у світі після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. На інфографіці – статистика злочинів.

За його словами, паузи поки поширюватимуться лише на північну частину анклаву, вони триватимуть по чотири години. Кірбі назвав це рішення «кроком у правильному напрямку».

«Ізраїльтяни сказали нам, що протягом паузи в цих районах не буде жодних військових операцій, і що цей процес починається сьогодні», - повідомив Кірбі.

У Білому домі також зазначили, що припинення вогню між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС «недоцільне», оскільки воно допоможе угрупованню та «узаконить те, що вони зробили 7 жовтня, і ми просто не збираємося цього підтримувати зараз».

Нагадаємо, напередодні Армія оборони Ізраїлю заявила, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, а тисячі мешканців переїхали на південь.

Раніше повідомлялося, що із Сектору Гази було евакуйовано першу групу українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: