Байден заявив, що Ізраїлю та ХАМАС потрібно зробити «паузу» у бойових діях

Читать на русском
Джо Байден вважає, що Ізраїлю та бойовикам ХАМАС потрібно зробити паузу у бойових діях, щоб звільнити заручників.
Star Tribune

Президент США Джо Байден заявив, що Ізраїлю та бойовикам ХАМАС слід «призупинити» бойові дії, щоб дати час звільнити заручників, які утримуються в Секторі Газа. Повного припинення вогню Байден не підтримав.

Як пише Bloomberg, заява президента прозвучала під час передвиборчого заходу у Міннеаполісі.

ЗМІ назвали варіанти майбутнього Сектору Газа, які обговорюють Ізраїль та СШАСША та Ізраїль вивчають варіанти майбутнього Сектору Газа після завершення наземної операції. Розглядається тимчасовий спільний контроль за територією, введення миротворчих сил чи управління під егідою ООН.

Під час заходу одна із активісток у залі перервала Байдена і сказала: «Мені потрібно, щоб ви негайно закликали до припинення вогню».

Байден відповів: «Я думаю, нам потрібна пауза. Пауза означає дати час, щоб вивести заручників».

Після цього жінку, яка звернулася до президента, вивели із зали охоронці. Байден додав, що ситуація «неймовірно складна» як для ізраїльтян, так і для мусульманського світу. «Я підтримував рішення про дві держави; я підтримував це від початку. Справа в тому, що ХАМАС є терористичною організацією. Відверта терористична організація», – сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його країна не погодиться на припинення вогню та пояснив чому.

ЗМІ також писали, що переговори Ізраїлю та ХАМАС про звільнення заручників зайшли у глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: