Орбан порівняв членство Угорщини в Євросоюзі з радянською окупацією та репресіями

Читать на русском
Орбан заявив, що Євросоюз використовує проти Угорщини методи, які нагадують часи радянської окупації.
Reuters

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що Європейський союз намагається відсунути країну від її унікальної ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці не приймають. Такою скандальною заявою він відзначився у річницю придушення радянськими військами революції 1956 року.

Про це повідомляє Associated Press.

Орбан назвав російську агресію проти України «слов'янською братньою війною»Віктор Орбан сказав, що Угорщина від початку дивилася на війну в Україні інакше, ніж решта західного світу – за його словами, це слов'янська братня війна.

Як зазначається, під час виступу в місті Веспрем, Орбан заявив, що Євросоюз використовує проти Угорщини методи, які нагадують часи радянської окупації країни 1956 року, і прагне позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці відкидають.

«Сьогодні з’являються речі, які нагадують радянські часи. Так, буває так, що історія повторюється. На щастя, те, що колись було трагедією, тепер у кращому випадку комедії. На щастя, Брюссель – не Москва. Москва була трагедією. Брюссель – це просто погана сучасна пародія», – сказав Орбан.

Варто зазначити, що 23 жовтня в Угорщині відзначають роковини повстання 1956 року проти радянських репресій, яке почалося в столиці Будапешті й згодом поширилося по всій країні.

Нагадаємо, сьогодні журналіст Рікард Йозвяк повідомив, що ЄС знову не зміг виділити кошти на зброю для України через позицію Угорщини. Будапешт нібито хоче конкретних гарантій того, що OTP Bank не буде додано до українського списку спонсорів війни.

Високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель підтвердив цю інформацію.

Країни ЄС намагаються узгодити виділення 8-го траншу Україні у розмірі 500 млн євро з травня, проте весь цей час рішення блокується Угорщиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: