Президентка Угорщини заявила, що Зеленський має розпочати переговори з рф

Читать на русском
Президентка Угорщини Каталін Новак закликала українського лідера Володимира Зеленського розпочати переговори із російською федерацією.
Фото: karpatalja.ma

Президентка Угорщини Каталін Новак закликала українського лідера Володимира Зеленського розпочати переговори з російською федерацією.

Таку заяву вона зробила в інтерв'ю порталу Index.

Угорщина проти плану ЄС щодо створення довгострокового фонду підтримки ЗСУ – PoliticoУгорщина виступатиме проти виділення будь-якої військової допомоги ЄС Україні, доки її банк OTP перебуває у списку спонсорів війни.

Новак вважає, що у війні росії проти України «немає військового вирішення».

«Ця війна триває вже півтора роки, і я не бачу жодного військового вирішення, яке призвело б до сталого миру в довгостроковій перспективі. Тому треба сідати за стіл переговорів. Цю тверду думку я висловила Зеленському як публічно, так і приватно», – сказала президентка Угорщини.

Водночас Новак повідомила, що засуджує російську агресію та розуміє бажання українських політиків захистити свою країну. Вона також зазначила, що Угорщина готова приєднатися до мирних переговорів.

«Я вважаю важливою участь Угорщини у будь-якому процесі, який може наблизити нас до миру, я повідомила українського президента про наш намір приєднатися до переговорів щодо Формули миру, що він з радістю прийняв», – резюмувала Новак.

Нагадаємо, під час свого нещодавнього візиту до Києва вона заявляла, що російська агресія проти України має завершитись звільненням Криму.

Разом з тим, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також закликав Україну до переговорів і заявив, що «Захід боротиметься до останнього українського солдата».

Раніше повідомлялося, що прем'єр Угорщини не вважає російського диктатора володимира путіна військовим злочинцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: