Страйк на кордоні з Польщею: на двох пунктах пропуску повністю заблокували рух вантажівок

Читать на русском
За добу вівторка, 7 листопада, до Польщі виїхали через Ягодин 33 вантажівки, через Краківець – 265, а через Раву-Руську – 203.
Суспільне

Станом на вечір вівторка, 7 листопада, перевізники у Польщі повністю заблокували проїзд вантажного автотранспорту на КПП «Ягодин – Дорогуськ» та «Рава-Руська – Гребенне».

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач у Фейсбуці.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

«Станом на зараз «Ягодин - Дорогуськ» - блокується виїзд з України та виїзд із Польщі. Тобто пункт пропуску заблокований повністю. «Краківець - Корчова». Виїзд з України ще можливий, заїхати в Україну - ні. «Рава-Руська - Гребенне». За останньою інформацією від наших прикордонників, перевізники заблокували і виїзд від нас. Тобто рух заблокований повністю також», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Деркач, на всіх пунктах пропускають гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

При цьому, в напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину.

За добу вівторка, 7 листопада, до Польщі виїхали через Ягодин 33 вантажівки, через Краківець – 265, а через Раву-Руську – 203.

Згідно зі словами заступника міністра, наразі триває постійна комунікація із командою Міністерства інфраструктури Польщі для вирішення ситуації.

Нагадаємо, вдень 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Повідомлялося про блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне». Також було ускладнено рух машин як на в'їзд так і на виїзд з України.

Перевізники виступають, зокрема, за відміну транспортного безвізу. Глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм заявив, що вимоги польських перевізників щодо повернення дозволів для України залишаться без відповіді.

Також у ДПСУ повідомили, скільки вантажівок стоять на кордоні через страйк польських перевізників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: