Страйк на польському кордоні: Україна поки що не отримала вимог для припинення акції

Читать на русском
Україна не отримала офіційних вимог польських перевізників, які продовжують блокувати три пункти пропуску на українсько-польському кордоні.
фотоМинистерство развития общин, территорий и инфраструктуры

Польські перевізники на ранок 7 листопада блокують три пункти пропуску на кордоні. Українська сторона поки що не отримувала офіційних вимог від учасників пікету.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у вівторок.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

«Польські перевізники блокують три пункти пропуску «Корчева – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Наша позиція є однозначною: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи «Шляхи солідарності». Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони», – йдеться у повідомленні.

З інформації, яка раніше просочилася в соцмережі, відомо про такі вимоги перевізників з Польщі: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

У міністерстві зазначили, що українська сторона перебуває у постійній комунікації з нашим посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та перевізниками з України та прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію.

«За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн було враховано», – додали у відомстві.

Нагадаємо, вдень 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Повідомлялося про блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне». Також було ускладнено рух машин як на в'їзд так і на виїзд з України.

Попередньо, акція протесту триватиме до 3 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: