Дуда доручив прем'єр-міністру сформувати новий уряд Польщі: що відомо

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда доручить формування нового уряду чинному прем’єр-міністрові Матеушу Моравецькому.
Укрінформ

Президент Польщі Анджей Дуда доручив прем'єр-міністру Матеушу Моравецькому сформувати новий уряд країни.

Про це йдеться у зверненні керівника польської держави.

«Після спокійного аналізу і консультацій я вирішив доручити місію створення уряду прем'єру Матеушу Моравецькому», - сказав Дуда.

Згідно з його словами, спікером Сейму на перших засіданнях після парламентських виборів він призначив Марека Савицького з Польської народної партії.

«Як «Право і справедливість», яка отримала найкращий результат на виборах, так і представники «Громадянської коаліції», яка посіла друге місце, представили своїх кандидатів на пост прем'єр-міністра і виявили бажання сформувати уряд», - уточнив Дуда.

Він розповів, що в ході консультацій обидві партії висловили впевненість, що їм вдасться зібрати коаліцію в новому Сеймі, яка потрібна для підтримки кандидата.

«Я вирішив продовжити добру парламентську традицію, згідно з якою партія-переможець першою отримує можливість сформувати уряд», - додав глава держави.

Нагадаємо, що за підсумками виборів, що відбулися у Польщі 15 жовтня, найбільшу кількість голосів набрала правляча партія «Право та справедливість» – 35,38%. При цьому опозиція набрала понад 50% голосів.

Згодом лідери польських опозиційних партій «Громадянська платформа», «Третій шлях» та «Нові ліві» офіційно заявили про готовність сформувати нову парламентську більшість та уряд.

Також нещодавно Польща призначила нового посла в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: