Україна та ЄС продовжили «транспортний безвіз»

Читать на русском
Україна та ЄС ще на рік продовжили дію Угоди про перевезення автомобільним транспортом - до червня 2024.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Україна та ЄС ще на рік продовжили дію Угоди про перевезення автомобільним транспортом, так званий «транспортний безвіз».

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

За рік – 5 «безвізів»: Шмигаль розповів про виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄСПрем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна виконала 2/3 Угоди про асоціацію із Євросоюзом.

«Сьогодні під час першого засідання Спільного комітету України та Єврокомісії домовились пролонгувати Угоду про лібералізацію вантажних автоперевезень між Україною та ЄС до 30 червня 2024 року», – написав Кубраков.

Він зазначив, що підписана торік угода позбавила українських перевізників необхідності отримувати дозволи на двосторонні та транзитні перевезення до держав ЄС, ставши одним з важливих рішень для українських експортерів.

«Окрім цього, українських та європейських власників посвідчень водіїв, які було видано однією зі сторін, звільнили від вимоги мати міжнародне посвідчення водія. Це дозволило перевізникам уникнути багатьох бюрократичних процедур та спростити логістику на кордоні», – додав міністр.

За словами Кубракова, за перший рік роботи обсяг перевезень вантажів зріс на понад 50%.

Нагадаємо, у червні 2022 року Україна та ЄС підписали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. У вересні президент Володимир Зеленський указом затвердив договір із Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: