У ДПСУ повідомили, скільки вантажівок стоять на кордоні через страйк польських перевізників

Читать на русском
На другий день страйку польських перевізників понад 300 вантажівок стоять у чергах на кордоні.
Колаж 24 каналу

Ситуація на кордоні з Польщею непроста, ускладнюється рух транспорту. Наразі вже понад 300 вантажівок стоять у чергах біля пунктів пропуску.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

За його словами, відучора з польського боку кордону спостерігається скупчення вантажівок. Біля пункту пропуску Ягодин чекають близько 160 вантажівок, біля Краківця – близько 100, а біля Рави-Руської – близько 50.

«Ситуація має непростий характер. Представники акції протесту перекрили рух вантажного транспорту на трьох пунктах пропуску: Ягодин, Краківець та Рава-Руська. Але є відмінності», – сказав він.

Демченко зазначив, що, наприклад, на пункті пропуску Ягодин польська сторона не приймає вантажівки, що йдуть з України.

«Також ми не відзначаємо інтенсивного потоку звідти – з Польщі прибувають лише кілька транспортних засобів на годину. На Краківці та в Раві-Руській йде рух вантажівок з України до Польщі та до кількох одиниць на годину обмежений рух у зворотному напрямку», – розповів спікер.

У той же час, учасники страйку не перешкоджають руху автобусів та легкового транспорту.

Нагадаємо, вдень 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Повідомлялося про блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне». Також було ускладнено рух машин як на в'їзд так і на виїзд з України.

Перевізники виступають, зокрема, за відміну транспортного безвізу. Глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм заявив, що вимоги польських перевізників щодо повернення дозволів для України залишаться без відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: