На польському кордоні можливі страйки: у ДПСУ зробили попередження

Читать на русском
Польські перевізники планують влаштувати страйк, який може розпочатися 3 листопада. Через це може ускладнитися рух.
Getty Images

На кордоні з Польщею з 3 листопада можливо ускладниться рух через страйк польських перевізників.

Про це українським прикордонникам повідомили польські колеги, пише пресслужба ДПСУ.

Українець погрожував зброєю прикордонникам у Польщі, його затрималиПрикордонники залучили перемовника від поліції, який переконав чоловіка покласти зброю й здатись. Ним виявився 26-річний громадянин України.

За їхньою інформацією, польські перевізники планують проведення тривалої акції, яка може розпочатися 3 листопада.

«Під час своїх дій вони мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме через українсько-польський кордон у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд», – йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі просять громадян та перевізників, які планують перетинати кордон із Польщею, врахувати цю інформацію.

Однак, за даними від польських колег, організатори страйків на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів, транспортних засобів, що перевозять гуманітарну допомогу, та легковиків.

Нагадаємо, у жовтні Україна скоротила кількість піших пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Також повідомлялося, що українець погрожував зброєю прикордонникам у Польщі, його затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: