У міськраді Ужгорода провели обшуки через закордонний відпочинок депутатів під виглядом «відряджень»

Читать на русском
У міськраді Ужгорода були обшуки. Правоохоронці підозрюють, що місцеві чиновники виїжджали за кордон на відпочинок під виглядом фіктивних відряджень.
Фото: СБУ

В Ужгородській міській раді сьогодні, 1 листопада, проведено серію обшуків – правоохоронці перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів.

Подробиці розповіли у СБУ.

Таїланд, Мальдіви, ОАЕ: luxury відпочинок політиків та чиновників під час повномасштабної війниСкандальні поїздки політиків та чиновників за кордон під час повномасштабної війни – на інфографіці.

За даними слідства, чиновники міськради для виїзду за кордон вносили недостовірні відомості до офіційних документів про службові відрядження.

«Для оформлення зарубіжної поїздки посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій. Для маскування злочинної діяльності фігуранти не реєстрували таку «кореспонденцію», а підписані листи на закордонні «відрядження» не вносили до системи електронного документообігу міськради», – йдеться у повідомленні.

Під час таких відряджень, зазначає СБУ, чиновники насправді виїжджали за кордон на відпочинок.

Продовжуються слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Нагадаємо, влітку Верховна Рада позбавила члена фракції «Слуга народу» Юрія Арістова депутатського мандату за відпочинок на Мальдівах. Правоохоронці підозрюють Арістова у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах Індійського океану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: