Ще один нардеп від «Слуги народу» подав заяву про складання мандату

Читать на русском
Народний депутат від Слуги народу Андрій Холодов написав заяву про складання депутатських повноважень.
Андрій Холодовфото kp.ua

Народний депутат від партії «Слуга народу» Андрій Холодов написав заяву про складання депутатських повноважень.

Про це у своєму Facebook повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук у понеділок, 31 липня.

Таїланд, Мальдіви, ОАЕ: luxury відпочинок політиків та чиновників під час повномасштабної війниСкандальні поїздки політиків та чиновників за кордон під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України та пункту 1 статті 4 закону України «Про статус народного депутата України» повідомляю про складання повноважень народного депутата України», – зазначено у документі.

За словами Стефанчука, заява Холодова буде розглянута на найближчому пленарному засіданні парламенту.

Зазначимо, у липні журналісти проекту «Схеми» оприлюднили розслідування про Андрія Холодова. У ньому сказано, що Холодов виїхав із України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Півроку він не відвідує засідання Ради та не голосує.

За даними журналістів, нардеп перебуває із сім'єю за кордоном, у тому числі на Кіпрі, де має сімейний маєток. Також з'ясувалося, що Холодов за кордоном будує сімейний бізнес – його дружина стала співвласником салону краси у Відні.

За даними джерел «Схем», востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Перед цим він пробув в Україні 10 днів, виїхавши 17 грудня 2022 року і повернувшись 11 січня цього року.

Всього з початку повномасштабного вторгнення Холодов 12 разів виїжджав із України.

За даними джерел «Схем», щонайменше, у червні та липні 2022-го, а також травні та липні 2023-го він перебував на Кіпрі. Там «Схеми» раніше знайшли у власності сім'ї Холодових маєток – біля узбережжя у місті Лімасол.

За даними на сайті Верховної ради, Холодов жодного разу не голосував у парламенті після 21 січня 2023 року. За весь 2022 рік він брав участь у половині голосувань у сесійній залі (46,75% голосувань). При цьому він дистанційно відвідує засідання комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики, де є заступником голови (підключається по відеозв'язку).

Нагадаємо, минулого тижня до гучного скандалу потрапив Юрій Арістов – уже колишній нардеп зі «Слуги народу». Зі ЗМІ стало відомо, що в середині липня Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах. Нардеп разом із дружиною та дітьми до 22 липня знаходився на території Мальдівської Республіки.

СБУ та ДБР провели обшуки у Арістова. У нього вдома вилучили паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

У фракції «Слуга народу» обіцяли розібратися в ситуації, і одразу після цього Арістов подав заяву про дострокове складання мандату.

27 липня Рада позбавила Арістова депутатського мандата за відпочинок на Мальдівах під час війни. А вже 28 липня суд обрав Арістову запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: