СБУ та ДБР провели обшуки у нардепа Арістова через відпочинок на Мальдівах

Читать на русском
Правоохоронці вивчають, як нардеп Юрій Арістов зміг опинитися на відпочинку на Мальдівах – можливе підроблення документів. У депутата провели обшук.
Фото: УНІАН

Правоохоронці розслідують законність виїзду за кордон нардепа від «Слуги народу» Юрія Арістова. Кримінальну справу порушено за статтею «службове підроблення».

Про це повідомляють СБУ та Держбюро розслідувань.

Виїзд чиновників за кордон: кому тепер заборонено залишати Україну та які є виняткиНові правила виїзду чиновників за кордон під час воєнного стану – на інфографіці. Тепер виїзд дозволено лише у відрядження або з однієї з трьох поважних причин.

Правоохоронці розбираються, як депутат зміг опинитися на відпочинку на Мальдівах, незважаючи на заборону на виїзд посадовим особам за кордон. Зокрема, вивчатимуть можливе внесення свідомо неправдивих відомостей до офіційних документів для виїзду – про термін, цілі та країни відрядження.

«Тож слідством підтверджено, що у період з 05 червня по 22 липня 2023 року він перебував за межами України. Депутат виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з урядом Литовської Республіки. 10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно. При цьому, до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався», – йдеться у повідомленні.

Виявилося, що нардеп разом із дружиною та дітьми до 22 липня знаходився на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

У будинку Арістова провели обшуки: вилучили паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що в середині липня Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на Мальдівах.

У фракції «Слуга народу» обіцяли розібратися у ситуації. Вчора Арістов подав заяву про дострокове складання мандату.

Цей скандал прокоментував президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: