Екснардепу Арістову, який відпочив на Мальдівах, обрали запобіжний захід

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід колишньому депутату від Слуги народу Юрію Арістову, який під час війни вирушив на Мальдіви.
фото УНІАН

Суд за матеріалами ДБР обрав запобіжний захід колишньому депутату від «Слуги народу Юрію Арістову, який під час війни вирушив на Мальдіви.

Про це повідомила пресслужба ДБР у п'ятницю, 28 липня.

Таїланд, Мальдіви, ОАЕ: luxury відпочинок політиків та чиновників під час повномасштабної війниСкандальні поїздки політиків та чиновників за кордон під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«За матеріалами ДБР та клопотанням Генерального прокурора сьогодні Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання народному депутату», – сказано в повідомленні.

Як уточнюється, Арістова підозрюють у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах Індійського океану.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що в середині липня Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах. Нардеп разом з дружиною та дітьми до 22 липня знаходився на території Мальдівської Республіки.

СБУ та ДБР провели обшуки у Арістова через відпочинок на Мальдівах. У нього вдома вилучили паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

У фракції «Слуга народу» обіцяли розібратися в ситуації, і одразу після цього Арістов подав заяву про дострокове складання мандату.

27 липня Рада позбавила Арістова депутатського мандата за відпочинок на Мальдівах під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: