Суд обрав запобіжний захід Дубінському

Читать на русском
Печерський суд Києва відпустив нардепа Олександра Дубінського під особисте зобов'язання. Його підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон.
Фото: РБК-Україна

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді особистого зобов'язання на два місяці – до 8 жовтня.

Про це повідомляє «Суспільне».

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

Саме про такий запобіжний захід – особисте зобов'язання з носінням електронного браслета та вимогою не відлучатися зі свого місця проживання – просила прокуратура.

При цьому кілька народних депутатів, зокрема Артем Дмитрук, були готові взяти Дубінського на поруки.

Адвокати Дубінського, як повідомляє «Суспільне», просили суд відкласти засідання, оскільки зараз відбувається пленарне засідання парламенту, але їм відмовили.

Нагадаємо, напередодні Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон. За версією слідства, депутат оформив документи для виїзду з України нібито під приводом супроводу батька на лікування. Проте його батько виїжджав та повертався самостійно, а нардеп поки був за кордоном встиг відвідати Італію, Хорватію та Іспанію.

Раніше у Дубінського пройшли обшуки.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про скандали із відпочинком політиків та чиновників за кордоном під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: