СБУ та ДБР прийшли з обшуками до нардепа після скандалу з виїздом за кордон

Читать на русском
Силовики вирішили перевірити, чи справді депутат Дубінський виїхав з України для супроводу свого батька на лікування, чи він був на відпочинку.
фото UA.News

У четвер, 3 серпня, силовики проводять обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Правоохоронці перевіряють, наскільки законно він виїхав за кордон під час воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Таїланд, Мальдіви, ОАЕ: luxury відпочинок політиків та чиновників під час повномасштабної війниСкандальні поїздки політиків та чиновників за кордон під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Працівники ДБР спільно з СБУ проводять обшуки у народного депутата України, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування», – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, депутат виїхав за межі України під виглядом супроводу свого батька на лікування до іноземної медустанови. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон та повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу депутата.

Крім того, правоохоронці перевіряють яким чином у період перебування за кордоном нардеп зміг підписувати та направляти офіційні документи, в т.ч. до державних органів, що може свідчити про їх підробку.

Продовжуються слідчі дії. Справу розслідують за двома статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статей – до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Зазначимо, у СБУ не називають ім'я нардепа, за ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що йдеться про народного депутата Олександра Дубінського.

Нещодавно у ЗМІ публікувалася інформація, що народний депутат Олександр Дубінський (який перебуває під санкціями України та США) під час воєнного стану виїхав за кордон на відпочинок. Сам Дубінський заявив, що йому довелося виїхати з України, щоб «супроводжувати хворого батька на лікування». Але у ЗМІ просочилися фото нібито Дубінського зі своєю коханою із Барселони.

Нагадаємо, минулого тижня до скандалу потрапив уже колишній нардеп СН Юрій Арістов. Рада позбавила його мандата за відпочинок на Мальдівах під час війни. Цього тижня подав заяву про складання повноважень депутат СН Андрій Холодов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: