У Вірменії натякнули на неефективність ОДКБ і гарантій безпеки від рф

Читать на русском
Пашинян наголосив, що системи безпеки і союзники, на яких Вірменія покладалася протягом багатьох років, показали вразливість його країни.
Anadolu

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян назвав неефективними структури безпеки, на які останнім часом покладалася його країна, зокрема ОДКБ.

Про це йдеться у відеозверненні Пашиняна до громадян Вірменії, яке цитує видання News.am.

Конфлікт у Карабаху: як змінювалися військові витрати та чисельність армій Азербайджану та ВірменіїПорівняння чисельності збройних сил та військових витрат Азербайджану та Вірменії – на інфографіці.

«Нещодавні напади на Вірменію з боку Азербайджану дозволяють зробити очевидний висновок про те, що зовнішні системи безпеки, до яких ми залучені, не є ефективними з точки зору державних інтересів та безпеки країни», – заявив Пашинян.

Він наголосив, що системи безпеки і союзники, на яких Вірменія покладалася протягом багатьох років, «показали вразливість» його країни.

Як відомо, Вірменія входить до Організації договору колективної безпеки, яку фактично контролює країна-агресора росія. Після загострення війни за Нагірний Карабах у 2020 році ОДКБ так і не надала жодної практичної допомоги Єревану.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав нову військову операцію у Нагірному Карабаху. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія не має наміру розпочинати військові дії з Азербайджаном. У Єревані спалахнули протести.

Але вже 20 вересня сторони домовилися про припинення вогню в Карабаху та роззброєння.

Азербайджан у четвер, 21 вересня, проводив переговори з Вірменією щодо ситуації в Нагірному Карабаху. Єревану передали на вивчення проект мирного договору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: