Азербайджан може розпочати вторгнення до Вірменії найближчим часом – Politico

Читать на русском
Військові Азербайджану можуть у найближчі кілька тижнів вторгнутися до південних районів Вірменії. Таке припущення зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.
Фото: insider-media.net

Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив американських політиків про ймовірне вторгнення Азербайджану до Вірменії протягом кількох тижнів. Держдепартамент відстежує можливість такого розвитку подій.

Про це пише видання Politico з посиланням на власні джерела.

Журналісти зазначають, що це попередження вказує на глибину занепокоєння адміністрації президента США Джо Байдена операціями Азербайджану в Карабасі: є ризик поширення конфлікту на південь Вірменії.

«Під час наради з невеликою групою конгресменів Блінкен висловив це припущення. Він уточнив, що Держдепартамент відстежує можливість такого розвитку подій», – йдеться у матеріалі Politico.

При цьому Блінкен заявив, що впевнений у успішному завершенні дипломатичних переговорів між країнами.

У Держдепі США відмовилися коментувати цю розмову Блінкена із законодавцями, проте наголосили, що Америка підтримує територіальну цілісність Вірменії і хоче, щоб конфлікт з Азербайджаном завершився за допомогою переговорів.

Варто зазначити, що саме видання Politico одним із перших написало про підготовку росії до широкомасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, військове вторгнення Азербайджану минулого місяця змусило понад 100 тисяч етнічних вірмен, які проживають у Нагірному Карабасі тікати з регіону.

Також повідомлялося, що невизнана Нагірно-Карабахська республіка припинить своє існування із січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: