Таврійський напрямок: ЗСУ за добу знищили понад 30 одиниць ворожої техніки

Читать на русском
За його словами, українські артилеристи протягом доби виконали 1437 вогневих завдань. Зокрема, знищили 34 одиниці військової техніки, включно з шістьма танками.
фото: Фокус

Протягом минулої доби, 21 жовтня, Сили оборони України відбили 35 атак російських військ на Таврійському напрямку, поблизу Авдіївки та Мар'їнки Донецької області.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За його словами, українські артилеристи протягом доби виконали 1437 вогневих завдань. Зокрема, знищили 34 одиниці військової техніки, включно з шістьма танками, сімома бойовими броньованими машинами, сімома артсистемами, дев'ятьма БпЛА, п'ятьма одиницями автомобільної та спеціальної техніки.

«Загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішні були наступальні дії ворога в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського. Відбито понад 15 атак ворога. Також проводяться штурмові дії біля Мар'їнки, Красногорівки та Побєди. Це - понад 20 атак, і всі вони завершені для окупантів провалом», - сказав він.

Штупун додав, що росіяни здійснили за добу 23 авіаційні удари. Також ворог провів 55 бойових зіткнень і здійснив понад 1000 артилерійських обстрілів, що, за словами речника, майже вдвічі більше, аніж позаминулої доби.

Водночас речник ЗСУ зазначив, що українські військові відбили атаки ворога в районі Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського на Донеччині, а також північніше Приютного, що на Запоріжжі.

«У зв'язку з величезними втратами під час бойових дій саме в особовому складі фіксується прибуття військовослужбовців безпосередньо з території рф. Як результат - почастішали випадки, коли ворог не орієнтується на місцевості та полі бою», - зауважив Штупун.

Нагадаємо, що за минулу добу, 21 жовтня, українським військовим вдалося ліквідувати на фронті ще 980 російських загарбників та 18 танків.

Також у Запорізькій області російські війська станом на жовтень втратили вп'ятеро більше артилерії, ніж Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: