Зведення Генштабу: на фронті відбулося понад 50 боєзіткнень, ворог атакує на шести напрямках

Читать на русском
Сили оборони України за добу відбили атаки російських окупантів на шести напрямках, а також продовжили наступальні дії на півдні та сході країни. Сумарно на фронті відбулося 53 бойових зіткнення, повідомили у Генштабі.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України за добу відбили атаки російських окупантів на шести напрямках, а також продовжили наступальні дії на півдні та сході країни. Сумарно на фронті відбулося 53 бойових зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 16 жовтня.

Зазначається, що найбільше атак ворога українські військові відбили на Мар'їнському напрямі – там окупанти здійснили 16 спроб штурмувати позиції ЗСУ. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилося близько 10 населених пунктів.

Скільки іноземних добровольців та з яких країн загинули на війні в УкраїніСкільки іноземних добровольців та з яких країн загинули на фронті під час повномасштабної війни – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили 12 атак противника в районах Сіньківки та Іванівки Харківської області та біля Стельмахівки та Надії Луганської області. Крім того, противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Сіньківка Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів у районі Серебрянського лісництва Луганської області та населених пунктів Сіверськ, Спірне Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 3 атаки противника в районі населеного пункту Андріївка. Ворог завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили 7 атак противника.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаки ворога на південь від Золотої Ниви і на південь від Пречистівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів. Також противник намагався відновити втрачене становище на захід від Роботиного і на захід від Вербового Запорізької області, успіху не мав.

«Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – зазначили у Генштабі.

Там також розповіли, що протягом доби авіація Сил оборони завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а підрозділи ракетних військ вразили один артилерійський засіб ворога.

Нагадаємо, українські військові за добу знищили ще 860 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять тепер 288 630 військовослужбовців.

Раніше ЗМІ назвали орієнтовні втрати росіян під час наступу на Авдіївку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: