У Запорізькій області втрати артилерії рф вп'ятеро перевищили українські – ЗМІ

Читать на русском
У Запорізькій області російські війська станом на жовтень втратили вп'ятеро більше артилерії, ніж Україна.
defence-ua.com

У Запорізькій області російські війська станом на жовтень втратили вп'ятеро більше артилерії, ніж Україна.

Про це пише The Wall Street Journal.

У видані стверджують, що близько 70% бойових втрат ЗСУ є результатом артилерійських ударів окупантів. Тому знищення російської артилерії допомагає рятувати життя наших захисників. Журналісти пишуть, що Україна має перевагу в точності над артилерією росіян, хоча загарбники все ще мають більшу кількість гармат і артустановок.

«Знищувати ворожу артилерію допомагає західне озброєння та винахідливість українських військових. Таким чином ЗСУ вдалося здобути паритет, де рф раніше мала перевагу», – йдеться у повідомленні.

За даними групи аналітиків WarSpotting, від початку контрнаступу ЗСУ у червні було знищено 177 російських гармат і реактивних систем залпового вогню. А у Запорізькій області, зокрема, знищено 92 одиниць артилерійської техніки росіян. В той час, як Україна втратила 19 одиниць.

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, що після початку наступу на Авдіївку російські втрати у військовій техніці вп'ятеро перевищують українські. За шість днів наступу окупанти втратили щонайменше 118 одиниць техніки проти 25 в українській армії.

До слова, за минулу добу, 20 жовтня, українським військовим вдалося ліквідувати на фронті ще 790 російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: