Росіяни тримають чотири кораблі у Чорному морі: скільки з них ракетоносіїв

Читать на русском
Наразі спостерігається затишок військово-морської діяльності російських окупантів. Ракетоносіїв Калібрів на чергуванні немає.
armyinform.com.ua

Станом на ранок 22 жовтня на бойовому чергуванні в Чорному морі країна-агресор тримає чотири кораблі, однак ракетоносіїв серед них немає.

Про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомили у Фейсбуці.

Як зазначається, у Середземному морі, за даними ВМС, перебувають три російські кораблі, серед яких один ракетоносій, на борту якого до восьми крилатих ракет типу «Калібр».

При цьому, в Азовському морі немає жодного корабля російського флоту.

За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 19 суден, з них 5 рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря - 15 суден, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

«Рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що російський корабель «Павел Державин» був атакований біля узбережжя Криму 13 жовтня двічі. Також був уражений буксир «Николай Муру».

Раніше в ГУР заявили, що росія накопичила невеликий запас ракет, його вистачить для створення проблем енергетиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: