В ISW пояснили, чому росіяни забрали з Криму великі кораблі

Читать на русском
Росіяни перевели кілька великих кораблів Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Криму до Краснодарського краю рф.
Фото: 24tv.ua

Російські війська перевели деякі кораблі Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Севастополя до Новоросійська, що у Краснодарському краю рф.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Супутникові знімки від 1-3 жовтня демонструють, що російські війська перекинули із Севастополя до Новоросійська не менше 10 кораблів», – говориться у звіті.

Мова йде про фрегати «Адмірал Ессен» та «Адмірал Макаров», а також три дизельні підводні човни, п'ять десантних кораблів та кілька малих ракетних кораблів.

Аналітики зазначають, що переведення кораблів вказують на намагання окупаційних військ захистити їх від ракетних атак та ударів БПЛА.

Водночас станом на 2 жовтня у окупованому Севастополі перебували чотири десантні кораблі і один підводний човен.

«Російські війська, ймовірно, на деякий час переведуть окремі кораблі до Новоросійська після численних ударів по об'єктах ЧФ у Севастополі та його околицях. Проте, швидше за все, вони і надалі використовуватимуть Севастополь як базу ЧФ», – зауважили експерти ISW.

Нагадаємо, 22 вересня ЗСУ атакували штаб флоту росії в Севастополі.

Пізніше глава ГУР МО Кирило Буданов розповів, скільки російських військових загинули внаслідок удару ЗСУ по Севастополю.

Також у ЗСУ розповіли, яке значення удари по Криму мають для контрнаступу.

Крім того, в ГУР заявили, що для росіян атмосфера у Криму ставатиме ще тривожнішою, а «щодо звільнення Криму відбувається певна активізація».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: