Росіяни відвели три великі десантні кораблі з Чорного моря до Азовського

Читать на русском
Сьогодні російські окупанти передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське.
фото: НТА

Російські окупанти передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське після ураження ворожого великого десантного корабля і підводного човна в окупованому Севастополі.

Про це речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомляє в ефірі телемарафону

«Ці процеси, які стосуються звільнення нашої території, триватимуть і надалі. До речі, показовим є той факт, що сьогодні російські окупанти чомусь передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське», - сказав він.

При цьому, Плетенчук зазначив, що уражений у Севастополі великий десантний корабель не підлягає відновленню як через особливості ураження, так і через його «досить поважний вік».

Представки ВМС ЗСУ розповів, що саме цей великий десантний корабель був учасником так званого сирійського експресу, тобто постачав озброєння та особовий склад, вирішував логістичні проблеми для сирійського угрупування країни-агресора.

Плетенчук також підкреслив, що ураження підводного човна було «першою втратою рф, коли вони внаслідок бойових дій втрачають підводний човен».

Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ», які стояли в бухті. Того ж дня з'явилися фото пошкоджених кораблів рф.

Здійснити атаку на тимчасово окупований Севастополь у Криму, де було знищено два російські кораблі, допомогли бійці Сил спеціальних операцій. Вони розповіли нові деталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: