Перші цивільні кораблі пройшли тимчасовим коридором до порту Чорноморська

Читать на русском
Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором ВМС ЗСУ у напрямку українських портів.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих після вторгнення рф суден з портів Одеси, Чорноморська та Південного ряд цивільних кораблів підтвердили готовність зайти цим же маршрутом до порту Чорноморська.

Про це повідомив віце-прем'єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook 16 вересня.

Рф запускає літаки в напрямку Зміїного для шантажу гуманітарних коридорів – ГуменюкРосійська авіація навмисно здійснює польоти у напрямку острова Зміїний та акваторії Чорного моря.

«Балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тис тонн пшениці для краін Африки та Азіі. Судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України», – написав він.

Міністр зазначив, що раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення рф.

Так, з 15 серпня тимчасовим коридором скористалося 5 суден: контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA, OCEAN COURTESY та PUMA.

Нагадаємо, у серпні Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів. По них вийшли кораблі, які були заблоковані через війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: