Росія накопичила невеликий запас ракет, його вистачить для створення проблем енергетиці – голова ГУР

Читать на русском
Кирило Буданов заявив, що Україну в найближчі місяці знову чекає битва за електроенергію через удари рф. Але тимчасові блекаути можливі й у Москві.
The Times

Україну найближчими місяцями знову чекає битва за електроенергію. Росія відновила деякий запас ракет і цього сезону знову збирається атакувати об'єкти критичної інфраструктури.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

«Ви згадали трагічну частину нашої історії, яка була пов'язана з намаганням росіян зробити нам блекаут. Тоді він, слава Богу, не вдався. Але в їхніх планах особливих коригувань немає, тож вони будуть продовжувати це робити і в цьому сезоні. На жаль, нас знову чекає битва за електроенергію», – прогнозує Буданов.

Він повідомив, що росіяни відновили деякий запас ракет – він не дуже значний, але достатній для того, щоб створити реальні проблеми не лише енергетиці, а й нафтогазовій сфері, промисловим підприємствам, військовим об'єктам.

На запитання, чи чекати взимку блекаутів у Москві, голова ГУР відповів: «Тимчасових, можливо. Це цілком логічне явище, коли робиш якісь негарні кроки, рано чи пізно воно повернеться до тебе».

Нагадаємо, на початку осені Буданов говорив, що Україна працює над «позицією стримування та відплати», щоб протистояти очікуваній зимовій кампанії ударів росії по енергетичній інфраструктурі.

Міністр оборони Рустем Умєров також заявив, що Україна відповідатиме на російські удари по енергетиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: