Кількість атак дронами на російські кораблі збільшиться – Федоров

Читать на русском
Україна зможе проводити більше атак безпілотниками на російські військові кораблі. До кінця року виробництво безпілотників збільшиться у близько 140 разів.
Укрінформ

Україна зможе проводити більше атак безпілотниками на російські військові кораблі. До кінця року виробництво безпілотників збільшиться у близько 140 разів.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю Reuters.

За його словами, Україна до кінця року збільшить виробництво дронів у близько 140 разів. Відтак кількість ударів по російських кораблях збільшиться.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

«Дронів буде більше, атак буде більше, російських кораблів буде менше. Це точно», – сказав Федоров.

Він також розповів, що сьогодні тестуються системи штучного інтелекту, які допоможуть знаходити цілі за кілька кілометрів й наводити на них БпЛА навіть у разі застосування радіоелектронної боротьби.

«Наразі це все на стадії тестування, але деякі безпілотники, які ми купуємо, використовують штучний інтелект для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, чи танк, чи певний транспортний засіб. Ці технології активно використовуються», – додав чиновник.

Нагадаємо, підприємство «Антонов» диверсифікує свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків та відкрило новий центр безпілотних літальних апаратів.

Також писали, що Кабмін пропонує направити військовий податок на доходи фізосіб на закупівлю дронів та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: