Удари по військових кораблях рф у Севастополі: у ВМС уточнили деталі

Читать на русском
Російський корабель Павел Державин був атакований біля узбережжя Криму 13 жовтня двічі. Також був уражений буксир Николай Муру.
Павел ДержавинКолаж 24 каналу

Під час спецоперації ВМС та СБУ російський корабель «Павел Державин» був атакований біля узбережжя Криму двічі. Також було уражено буксир «Николай Муру».

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 14 жовтня.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Вчора була «п'ятниця тринадцяте» для Чорноморського флоту росії...Двічі був уражений патрульний корабель «Павел Державин». Лише з другого разу він зрозумів, що йому вже пора вшиватися з нашого Севастополя. Там само підтверджуємо ураження буксира. Його відбуксовують, він має відповідні пошкодження», – зазначив він.

За словами Плетенчука, він поки що не може розкрити деталі операції та повідомити, чим саме були атаковані російські кораблі в Севастополі цього разу.

Нагадаємо, 13 жовтня ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ повідомили про те, що російський носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павло Державін» були уражені морськими дронами під час спецоперації Служби безпеки України та Військово-морських сил ЗСУ. Повідомлялося, що обидва судна були підбиті надводними дронами Sea Baby з експериментальним озброєнням.

До речі, російський патрульний корабель «Павел Державин» вже був пошкоджений у Чорному морі 11 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: