Росія вивела свої десантні кораблі з пунктів базування у Криму – Гуменюк

Читать на русском
Росія вивела з Криму частину свого флоту – місця базування змінили всі великі десантні кораблі ворога, які перебували в портах тимчасово окупованого півострова.
Фото: vikna.tv

Росія вивела з Криму частину свого флоту – місця базування змінили всі великі десантні кораблі ворога, які перебували в портах тимчасово окупованого півострова.

Про це повідомила начальниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

За її словами, зараз корабельне угруповання ворога маневрує біля східного узбережжя Криму.

«Вони маневрують у тому районі, який вважають відносно безпечним зараз, тяжіючи до східного узбережжя Криму у напрямку Новоросійська. Великі десантні кораблі перебазовані вже на ті пункти базування, суто російські. Вони вже не довіряють кримським пунктам базування», – заявила Гуменюк.

Вона додала, що ракетоносіїв серед кораблів, які перебувають на бойовому чергуванні, наразі немає.

Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ», які стояли в бухті. Того ж дня з'явилися фотографії пошкоджених кораблів рф.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ завдали удару по командному пункту російського флоту біля Севастополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: