Два військові кораблі рф в Севастополі були уражені українськими морськими дронами – ЗМІ

Читать на русском
Російські кораблі Буян та Павел Державин були пошкоджені морськими дронами з експериментальним озброєнням під час спецоперації СБУ та ВМС.
Фото: соцмережі

Російський носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павел Державин» були уражені морськими дронами під час спецоперації Служби безпеки України та Військово-морських сил ЗСУ.

Про це повідомляють українські ЗМІ із посиланням на джерела у спецслужбі.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

За інформацією співрозмовника УП, обидва судна були уражені надводними дронами Sea Baby з експериментальним озброєнням.

«Після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну «Алроса», який поки що зумів втекти від наших розробок. Носій крилатих ракет «Буян» повторити «подвиг» «Алроси» не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням «Морських малюків», – розповів він.

Нагадаємо, російський патрульний корабель «Павел Державин» був пошкоджений у Чорному морі 11 жовтня.

Сьогодні вдень ЗМІ повідомили, що російський носій «Калібрів» підірвався біля окупованого Севастополя.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданова заявив, що українські морські дрони-камікадзе паралізують російський флот у Криму, незважаючи на те, що більшість їх знищується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: