Європа та США мають об’єднатися та не допустити заморожування війни в Україні – фон дер Ляєн

Читать на русском
Росія прагне заморозити війну в Україні з метою поновлення сил і завдання нового удару, тому ЄС і США, об'єднавшись, мусять зробити все, щоб цього не допустити. Про це заявила Урсула фон дер Ляєн.
Фото: hromadske.ua

Росії не вдається виграти війну в Україні, тому країна-агресор намагатиметься її заморозити, щоб після поновлення сил завдати нового удару. Тому ЄС і США повинні запобігти цьому і надати Україні гарантії безпеки для досягнення стійкого миру.

Про це заявила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Університеті Гудзону у четвер, 19 жовтня, повідомляє Укрінформ.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

«Нам слід підтримувати народ України стільки, скільки це буде потрібно. Не просто тому, що це правильно, а й тому, що вони воюють за наші цінності, за нашу стратегічну безпеку», – наголосила президентка Єврокомісії.

Вона зауважила, що ЄС і США мають об’єднатися і надати Україні таку допомогу, щоб унеможливити продовження цієї війни для рф.

Ляєн переконана, що у цій війні росія діятиме так, як і у інших війнах, в яких вона не могла виграти: вона намагатиметься заморозити її, щоб, дочекавшись зручного моменту, розпочати новий наступ.

«Путін грає у очікування і сподівається відволікти нас та спрямувати ресурси ще будь-куди. Але не має залишатися місця для вагань або півзаходів. Необхідно подвоїти зусилля у наданні коштів та поставках обладнання, щоб здорожчувати цю війну для росії. Тому наші санкції мають працювати», – наголосила фон дер Ляєн.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Також вона наголосила, що будь-яке рішення цього конфлікту має бути тривалим та принести справедливий та стійкий мир для України. Для цього Україні потрібні довгострокові гарантії безпеки.

«Я переконана, що ця робота має відбуватися у синергії з США, нашим найдавнішим та найпотужнішим союзником», – підкреслила президент Європейської комісії.

Нагадаємо, США підтвердили намір підтримувати Україну та Ізраїль і заявили, що мають у своєму розпорядженні ресурси для цього.

Також Європарламент підтримав створення фонду допомоги Україні на 50 млрд євро.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що росії не слід розраховувати на заморожування лінії фронту в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: