Кремль намагається виграти час у кілька місяців – Подоляк

Читать на русском
Росія хоче організувати оперативну паузу на 4-5 місяців, різко зменшивши інтенсивність боїв, вважає Подоляк.
фото babel.ua

Для росіян зараз стратегічно важливо взяти паузу у бойових діях на кілька місяців. Окупантам потрібно переозброїти армію та посилити мобілізацію. Ворог використовує для створення паузи усі свої ресурси.

Про це заявив радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк у своєму Twitter 14 вересня.

Військова розвідка США оцінила ймовірність прориву контрнаступу ЗСУ до кінця рокуЗСУ з ймовірністю 40-50 відсотків зможуть прорвати всі російські оборонні лінії до кінця року, вважають в американській військовій розвідці.

За його словами, основне завдання росії сьогодні – організувати оперативну паузу на 4-5 місяців (мінімум), різко знизивши інтенсивність бойових дій, зупинивши наступальні операції України та припинивши обстріли/руйнування її тилових баз.

«Пауза необхідна для переозброєння армії, додаткової мобілізації та навчання, організації нової логістики, розгортання додаткових військових виробничих потужностей, формування «коаліції втомлених від війни» для внутрішнього тиску на суспільства у різних країнах», - написав Подоляк.

Він зазначив, що для цього росія використовує всі ресурси – інформаційні, дипломатичні, кулуарні, лобістські.

«Однак будь-яка «пауза на користь росії» насправді неминуче призведе до подальшої ескалації. Важливо усвідомити, що лише військові поразки росії на окупованих територіях приведуть нас до реального миру», – додав він.

Нагадаємо, у ГУР заявляли, що холоди та зима не зупинять контрнаступ України. Також у розвідці спрогнозували терміни нової хвилі мобілізації у рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: