Захід розраховує на прорив ЗСУ у наступному році, щоб Україна розпочала переговори з рф – WSJ

Читать на русском
Росія готується до довготривалої війни, проте на Заході розраховують, що у 2024 році ЗСУ здійснять великий прорив на фронті і Україна почне переговори з рф.
Фото: Генштаб ЗСУ

На тлі запланованого росією збільшення військових витрат на наступний рік Захід сподівається, що знайде необхідні для стійкої підтримки України кошти, щоб ЗСУ здійснили масштабний прорив влітку. Це забезпечило б Києву вигідніші позиції на ймовірних перемовинах з Москвою.

Про це пише The Wall Street Journal.

У матеріалі йдеться про те, що нинішній контрнаступ ЗСУ не призвів до вирішального прориву, на який розраховувала Україна та її прибічники. Тому зараз головним є недопущення ситуації, у якій війна зайшла б у глухий кут.

Журналісти зазначають, що є сумніви у збереженні підтримки України з боку США – головного партнера – у тому ж темпі, що й раніше. Це пов’язано з внутрішніми розбіжностями у Штатах. Також зазначається, що Кремль, ймовірно, і досі налаштований взяти Україну «під свій контроль», тому на наступний рік в рф заплановане серйозне збільшення витрат на війну. Це вказує на те, що Москва готується до довгої війни.

Крім того, європейських чиновників турбує зниження суспільної підтримки України, особливо у контексті обговорення передачі ЗСУ необхідної для нового ривка зброї.

«Передбачається, що зберегти підтримку допоможуть чіткі цілі перемоги України», – сказано у матеріалі.

Разом з цим європейські чиновники кажуть, що не нав'язуватимуть Києву свої уявлення про перемогу.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов спрогнозував, скільки ще може тривати війна.

У Пентагоні припустили, що війна росії проти України може тривати ще кілька років.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг вкотре закликав готуватися до тривалої війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: