Росії не слід розраховувати на заморожування лінії фронту в Україні – Шольц

Читать на русском
Шолья заявив, що росії не варто сподіватися на укладання холодного миру шляхом проведення кордону по нинішній лінії фронту.
euronews.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що росії не слід розраховувати на заморожування лінії фронту в Україні. Натомість вона повинна вивести всі свої війська.

Він сказав про це в інтерв'ю газеті Kölner Stadt-Anzeiger.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

«Росія має зрозуміти, що не може бути мови про укладання «холодного миру» шляхом проведення «кордону» між росією та Україною за нинішньою лінією фронту. Це б узаконило загарбницьку війну путіна», – цитує політика DW.

Запорука справедливого миру, наголосив він, виведення російських військ. При цьому, за словами Шольца, за Україну не мають формулювати, які домовленості вона хоче укласти.

Шольц також не став говорити про те, чи потрібно повалити режим путіна: «Я невисокої думки про такі спекуляції».

Він додав, що досить давно не спілкувався з російським президентом, але має намір знову поговорити з ним у «відповідний час».

Нагадаємо, раніше Шольц сказав, що росія не виграє війни, а Україна стане членом Євросоюзу.

При цьому він вважає, що Україна не зможе стати членом НАТО у «оглядному майбутньому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: