Єврокомісія підтримає старт переговорів щодо вступу України до ЄС – Bloomberg

Читать на русском
Європейська комісія готова ініціювати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, повідомляє американський портал Bloomberg.
Фото: Dreamstime.com

Європейська комісія готова ініціювати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

Про це повідомляє американський портал Bloomberg.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

За даними журналістів, про рішення розпочати багаторічний процес приєднання офіційно оголосять наступного місяця. Водночас, ЄК наполягатиме на подальших реформах у деяких пріоритетних галузях, включаючи боротьбу з корупцією.

Рекомендацію ЄК мають затвердити лідери країн-членів ЄС. Найімовірніше, це відбудеться на зустрічі на найвищому рівні у грудні.

Після цього Україна розпочне тривалу процедуру завершення реформ та приведення всіх норм у відповідність до законодавства ЄС у більш ніж 30 областях, включаючи верховенство закону та економіку.

Видання зазначає, що для ЄС вступ України стане найважливішим випробуванням здатності блоку приймати нових членів та адаптувати свій процес ухвалення рішень.

Нагадаємо, Україна розраховує на старт передвступних переговорів із Євросоюзом до кінця поточного року.

Раніше в ЄС наголосили на прогресі України у виконанні умов для старту переговорів про членство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: