Вступ України до ЄС: в Кабміні розповіли, коли Єврокомісія презентує свій звіт

Читать на русском
Звіт Європейської комісії із заявок країн, які претендують на членство в ЄС, буде подано на початку наступного місяця. Про це повідомила міністерка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.
Фото: Слово і діло

Звіт Європейської комісії із заявок країн, які претендують на членство в ЄС, буде представлено на початку наступного місяця.

Про це повідомила міністерка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

«Дату вже визначено – це 8 листопада цього року. Звіт стосуватиметься як України, так і інших країн, які претендують на членство у Європейському Союзі. Це і Молдова, і Грузія та країни Західних Балкан», – розповіла Стефанішина.

Вона додала, що «навіть без звіту» може сказати, що Україна продемонструвала найбільший прогрес та максимальну концентрацію в питанні реалізації політичних зобов’язань для початку переговорів.

«Я не сумніваюся, що відповідну основу для такого рішення вже сформовано. Водночас найважливіша робота надалі проводитиметься у столицях країн-членів ЄС, які мають одноголосно ухвалити рішення про початок переговорів», – резюмувала міністерка.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав заявку на членство країни у Європейському Союзі. У червні того ж року на саміті у Брюсселі європейські лідери ухвалили рішення надати Україні статусу кандидата на вступ.

Раніше голова Європарламенту Роберта Мецола заявила, що переговори з Україною щодо вступу до ЄС потрібно розпочати до Різдва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: