Зеленський у зверненні розкрив подробиці свого візиту до Бельгії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підбив підсумки свого сьогоднішнього візиту до Брюсселя. Деталі поїздки глава держави відкрив у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки свого сьогоднішнього візиту до Брюсселя.

Деталі поїздки глава держави відкрив у вечірньому зверненні до нації.

Зеленський розповів, що взяв участь у низці зустрічей та переговорів, у тому числі у зустрічі в форматі «Рамштайн». Під час обговорення з партнерами наголос було зроблено на «посиленні ППО та найважливіших інструментах на фронті».

«Артилерія, далекобійні системи. Вдячний усім партнерам за постійну готовність допомагати нашій обороні. Міністр оборони України Умєров наголосив партнерам на деталях наших пріоритетів», – уточнив президент.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Зустрівся з міністром оборони США Остіном та новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Брауном. Тривала зустріч, конкретна. Чітко прозвучало, що Америка продовжить постійну та безперервну підтримку України, необхідної для нашого захисту.

  • Була гарна зустріч із Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Наші оборонні пріоритети, наша взаємодія з Альянсом. Сьогодні відбулося засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони, завтра відбудеться засідання міністрів оборони Альянсу.

  • Дуже важливими є переговори з Прем'єр-міністром Бельгії – результативна зустріч. Бельгія приєдналася до нашої авіаційної коаліції та надасть Україні F-16. Це сильний крок. Є новий оборонний пакет від Бельгії, у ньому є кілька важливих компонентів. Відзначу особливо ракети для ППО.

  • Бельгія першою у світі розпочала конкретне використання заморожених російських активів для компенсації збитків від російської агресії, і вже наступного року 1 млрд 700 млн євро отримаємо на підтримку нашої оборони та проекти відновлення. Вдячний Бельгії та особисто пану прем'єр-міністру Де Кроо. А щодо санкцій проти росії – обговорили запровадження Бельгією та низкою інших впливових країн такої процедури, щоб російські діаманти не постачалися на ринок Європи. Це удар по прибутках росії.

«Отже, сильний був день! Бельгія, дякую! Усі союзники у «Рамштайні» – дякую! Сполучені Штати, я вдячний за лідерство та підтримку», – підсумував президент.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський заявив, що постачання ППО безпосередньо впливають на терміни закінчення війни.

Він також сказав, що росії не вистачає ресурсів самостійно вести війну проти України, тому Москва пішла на уклін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: